Okamžitá pôžička

Potrebujete peniaze ozaj okamžite?

Nejednému človeku sa v živote stane, že sa ocitne v situácii, kedy potrebuje finančne povzbudiť, pretože posledné obdobie je toho naňho jednoducho priveľa. Pokiaľ nie sú vaše problémy dlhodobého charakteru a viete, že požičanú sumu budete môcť čím skôr vrátiť, môžete sa skúsiť obrátiť na okamžité nebankové pôžičky, ktoré vám vedia pomoc poskytnúť skutočne za veľmi krátku dobu, prakticky ihneď, niekedy už do 10 minút od schválenia žiadosti, najneskôr však do 24 hodín od požiadania. Závisí to samozrejme od toho, o akú sumu žiadate a akým spôsobom žiadate. Väčšinou je tento typ produktu limitovaný práve výškou sumy.

Aké sumy sú dostupné?

Okamžitá pôžička patrí k takým finančným produktom, ktorých ponúkané sumy sú najnižšie, približne do 350 eur, niekde je možné získať až do 500 eur. Napriek tomu ide o pomerne vysoké číslo, pretože zlú situáciu vie zachrániť už aj 20 eur, o ktoré môžete taktiež ihneď cez internet požiadať. Treba zmieniť aj tú skutočnosť, že napriek jednotlivými spoločnosťami stanoveným poskytovaným maximám sú tieto sumy v niektorých prípadoch o čosi nižšie, pokiaľ o nich žiadajú noví zákazníci. Napríklad taká nebanková online spoločnosť Pôžičkomat poskytuje pre nových žiadateľov skúšobnú maximálnu sumu do 95 eur a keď sa klient overí, to znamená, že všetko vráti načas, sprístupnia sa mu aj vyššie sumy.

Kto a komu ju poskytuje?

Hneď v úvode sme sa zmienili o tom, že okamžitá pôžička je nebankového charakteru a uviedli sme vám už aj jedného poskytovateľa. Pravda je taká, že to, kto ju poskytuje, záleží od vašej finančnej situácie. Pokiaľ ide skutočne len o zriedkavú udalosť, nemáte záznamy v registri alebo problém dokázať príjem, o finančnú pomoc môžete požiadať aj v bankách, ktoré vám vedia sumu poskytnúť taktiež do 24 hodín, niekedy aj ihneď resp. za počkaním, o to viac, ak ste ich klient, čiže si vedia pozrieť vaše výpisy. Schválenie žiadosti však ani v tomto prípade nemusí byť isté.

Istotou by mohli byť práve nebankové spoločnosti, ktorých okamžitá pôžička je určená skutočne pre každého, bez dokladovania príjmu, bez ručenia, niekedy dokonca aj bez nahliadania do registra a na základe týchto kritérií môžete vidieť, že ide o produkt vhodný ako pre nezamestnaných, tak aj pre dôchodcov, ženy na materskej, študentov atď. Jedinou podmienkou je mať nad 18 rokov a vedieť, že požičanú sumu viete včas splatiť.

Poskytovateľov môžeme rozdeliť aj podľa toho, ako u nich môžete o túto pomoc požiadať. Úplne vylúčime kamenné spoločnosti, ktoré sa týkajú len bankových inštitúcií a len mála nebankových, ktoré majú náročnejšie podmienky na získanie než finančné produkty od nižšie zmienených poskytovateľov. Okamžitá pôžička môže byť vaša ihneď buď cez internet, cez sms alebo telefonicky.  Online poskytovateľa sme si už zmienili, napr. Pôžičkomat, no aj tí, ktorí poskytujú finančnú pomoc cez sms vám umožňujú o peniaze požiadať cez internetový formulár, napr. CGpôžička, Freepôžička, Ferratum atď.

Ide to aj so súkromníkmi

Dávajte si pozor na splátkyMnohí si už nemôžu dovoliť o peniaze žiadať bankovú inštitúciu a nebankovej sa vyhýbajú, prípadne už nemôžu žiadať ani tam a tak sa preorientujú na iný spôsob, a tým je požiadanie peňazí od súkromných osôb, ktoré nemajú prístup k registrom a financie vedia poskytnúť za ešte jednoduchších podmienok, hoci vôbec nemusí ísť o výhodnú možnosť. Keďže sú vaša posledná možnosť, plne si to uvedomujú a môžu vám určiť vysoký úrok, ktorý sa pri vyššie zmienených inštitúciách už aj tak pohybuje okolo 20-25%.

Ak by vám však tieto skutočnosti neprekážali, centrom vášho záujmu by v tom prípade mala byť okamžitá pôžička na zmenku. Nemusí vám však byť doručená tak rýchlo ako v predchádzajúcich prípadoch, pretože tu je dôležitý podpis zmluvy a teda aj osobné stretnutie so samotným poskytovateľom. Peniaze sú väčšinou vyplatené na ruku, nie na účet (pokiaľ nejde o veľmi vysoké sumy).

Kedy ju splatiť?

Čo sa týka číselných údajov, povedali sme si už o akú sumu môžete požiadať, dokedy by vám mala byť najneskôr doručená (v prípade, že je schválená), no medzi podstatné údaje patrí aj to, dokedy je potrebné okamžitú pôžičku vrátiť. Keďže ide o „nižšie“ sumy, ktoré sú získateľné za jednoduchých podmienok, ich poskytovatelia si stanovili ako maximálnu lehotu splatnosti 30 dní, pričom u niektorých môže byť táto doba aj nižšia.

Čím skôr si uvedomíte, že v deň splatnosti nebudete mať dostatok financií na navrátenie požičanej sumy, tým lepšie pre vás (v istom zmysle), pokiaľ to dáte vedieť danému sprostredkovateľovi. Nečakajte do chvíle, kým vám začne posielať upomienky, pretože vás to môže postaviť do veľmi nepríjemnej situácie, ktorá môže skončiť možno ďalším zápisom v registri, ale aj zvýšeným úrokom, prípadne pokutou. S každým poskytovateľom sa dá dohodnúť a vedia vám navrhnúť odloženie doby splatnosti, niekedy až niekoľkokrát, maximálne však tri. Taktiež by ste mali v tejto situácii počítať s tým, že vám naúčtujú nejaký malý poplatok za predlženie. Nie je to však pravidlo a stále je to lepšia možnosť ako preplatiť aj niekoľkonásobok poskytnutej sumy kvôli pripočítaniu úrokov z omeškania.

Bez náročných podmienok?

Už vyššie sme uviedli, že okamžitá pôžička je dostupná aj bez registra, aj bez dokladovania príjmu aj bez ručenia či iných podmienok, ktoré si stanovujú bankové inštitúcie. Dodávame však, že všetky tieto tri podmienky nemusia byť spojené v jednej ponuke, pretože napr. taký Pôžičkomat register kontroluje, Ferratum zas nepožičiava nezamestnaným, no na druhej strene takí sms poskytovatelia môžu byť vašimi záchrancami, pokiaľ máte zápis v registri a nemôžete si dovoliť dokladovať príjem či niečím ručiť.

Spôsoby doručenia peňazí

Každý spôsob požiadania si vyhradzuje aj spôsob, akým vám bude okamžitá pôžička doručená, za predpokladu, že vám bola schválená. Vo všeobecnosti vám sú však dostupné tri spôsoby, a síce peniaze môžete prijať na účet, šekom alebo na ruku (v prípade žiadosti na zmenku). Zasielanie sumy na účet v súčasnosti praktizujú všetky spoločnosti, zatiaľ čo odosielanie šekom len niektoré a čím ďalej, tým ich je menej. Udržiavajú sa hlavne pre staršiu generáciu, ktorí často vlastný bankový účet nemajú. Dlžnú sumu môžete väčšinou splatiť rovnakým spôsobom, akým vám bola doručená.

Na záver by sme dodali len toľko, že mesto, kde bývate, či už je to Bratislava, Žilina, Prievidza, Košice, Poprad, Prešov atď. nemá vplyv na to, či o okamžitú pôžičku môžete požiadať a či ju získate. Dôležité by to mohlo byť iba v tom prípade, že by ste ju chceli na zmenku, a vtedy je potrebné sa stretnúť s jej poskytovateľom osobne.

Potrebujete poradiť?

Sme tu pre vás v pracovných dňoch od 8:00 do 16:30.

  • 0948 090 040
    Za cenu bežného hovoru
  • otazky@peniazomat.sk
  • Peniazomat

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *